onsdag 18 februari 2009

Serie: Peepshow

Hittade en samling av de 6 första numren av Peepshow, en serie av Joe Matt, på Malmös stadsbibliotek. Jag tog upp The Poor Bastard (så heter samlingen) och bläddrade lite i den och tyckte den verkade kul. Sagt och gjort så lånade jag hem den. Den varade tyvärr inte alls särskilt länge. Inte för att den var tunn eller dålig - tvärtom så var den så underhållande att man bara flög igenom den. Har funderat på att beställa några av hans andra samlingar, eftersom jag nog inte har samma tur med dem på biblioteket. Fast då är ju frågan: ska jag även beställa den jag redan läst? Man vill ju inte ha en halv samling. I-landsproblem?

Peepshow handlar om Joe Matts liv. Den är verkligen självutlämnande, han verkar inte dra sig för att berätta minsta lilla smaskiga (eller snaskiga) detalj han upplevt. Vilket ju oftast är kul, men ibland undrar man, inte minst över vilket svin han verkar vara emellanåt!

Första sidorna i The Poor Bastard finns att läsa på Amazon.

2 kommentarer:

  1. Förstår och delar ditt dilemma. Klart man måste ha en komplett samling... annars är det väl inte en samling på riktigt?

    SvaraRadera